Ευαισθησιες και αναισθησιες

Στο σαλονι καθονταν το ανδρογυνο και βλεπαν τηλεοραση. Ειναι μαζι πανω απο 30 χρονια και ο ερωτας και η αγαπη εδωσαν πασα στην συνηθεια. Δεν υπαρχει μερα που να μην μαλωνουν για το παραμικρο και να τσαντιζονται για τα πιο απιθανα πραγματα. Τα παιδια, ωρες ωρες δεν τους αντεχουν και φευγουν μακρια. Ειναι αληθεια οτι ο ανθρωπος οταν μεγαλωνει γινεται ξανα μωρο, ή ακομη καλυτερα μωρουδιζει. ¨Γιατι αφησες ανοιχτο το ψυγειο", "καλα, δεν ειδες της πατατες που πηρες?" ειναι μερικα απο τους απειρους λογους για να απαρχτουν και γινουν ξανα παιδια. Τοτε, που και εμεις σε αυτην την τρυφερη ηλικια που τα προβληματα μας ηταν του τυπου " αν θα μας παιξουν κρυφτο".
Γυρναει με απορια η γυναικα και λεει στον συζηγο. " Τι σημαινει αυτη η διαφημιση;", και ο συζηγος την εξηγει με μια απλοτητα οπως ο πατερας στην ανηλικη κορη του. Ετσι απλα, ετσι σαν μια ζωγραφια, Μια απλη εξηγηση που εκρυβε μια γλυκητητα και μια τρυφεροτητα, τοσο που θα μεινει ανεξιτηλη στο βλεμμα του παιδιου, ενηλικου ανδρα πια!
"θα φυγουμε σε λιγο.... πως κανεις ετσι", δεν αργησαν να θυμηθουν τα παλια!


Εχει παει πολλες φορες σινεμα μονος του, ειναι φαν της 7ης τεχνης, του αρεσε επισης να βλεπει και τα trailer ταινιες, που πολλες φορες ονειρευεται οτι παιζει σε αυτες. Γινεται ενα με oυς χαρακτηρες, αλλα δυστυχως δεν μπηκε στην δραματικη σχολη, και αυτο γιατι οι γονεις του αντεδρασαν αρνητικα, καταντησε να μεινει στα ντουλαπια του μυαλου του πισω αποθηκευμενο!
Αυτη την φορα, πηγε για να καταλαβει το αυτονοητο, οχι τοσο για την ταινια ( που λειτουργησε καταλυτικα αργοτερα) . Οσα πιο πολλα δινεις, τοσο χαμενος καταληγεις, ειτε λεγεται σχεση, φιλια, οτιδηποτε. Εχει ερθει στο συμπερασμα απειρες φορες, αλλα δεν λεει να κανει κατι γιαυτο, ετσι ειναι ο ευατος του, να δινει, και οι αλλοι να περνουν.
Πηρε μια αποφαση ομως, να κοιταξει και αυτος την ζωη του, να δωσει στον ευατο του αυτα που τον χρωσταει.
Θυμηθηκε το γεγονος οτι καποτε εκανε πισω και θυσιασε σημαντικα πραγματα για να νιωσει καποιος καλυτερα. Το εκτιμησε!
Αρκετο καιρο μετα, χρειαστηκε να κανει πισω σε ενα θεμα, που δεν θα θυσιαζε τοσο πολυ τα συμφεροντα του, απλα θα εκανε μια μικρη παραχωρηση... δεν το εκανε.. Το χρωσταει στον ευατο του.. ειπε!
Κλεινουν μερικα παραθυρα, και σε λιγο καιρο θα κλεισει και η πορτα. Το κακο με την ολη υποθεση ειναι οτι κοντα στα ξερα, θα καουν και τα χλωρα, και δεν το θελει!