AΠΙΣΤΕΥΤΟ (updated)

Πρεπει να ειμαι απιστευτα τυχερος, ή σουπερ γκαντεμης, δεν εξηγητε αλλιως. Δεν θυμαμαι να με βαφτισε ο Μητσοτακης, αλλα θυμαμαι ξεκαθαρα οτι ειδα τον Μητσοτακη στο ονειρο μου, αρκετο καιρο πριν. Απο τοτε περπαταω με προσοχη, οδηγω με προσοχη, χεζω με προσοχη κτλ κτλ. Τιποτα ομως δεν με προιδεαζε για το τι θα επακολουθουσε. Εκανα μια βολτα στο καζινο, μιας και αυτο τον καιρο δινουν λαχνους για κληρωσεις, και αλλα τοσα δωρακια που ποτε βεβαια δεν ειμουν τυχερος για να τα κερδισω. Πηγα λοιπον και εκατσα σε καποια μηχανακια, και ετοιμαζομουν να βαλω το 5ευρω για να παιξω ( με την προοπτικη οτι θα με εδινε το τζακποτ των 50.000€) και ειμουν τοσο σιγουρος οτι θα με το εδινε, εκανα και ονειρα για τα κερδη, εξαλου σε οποιο μηχανακι και να κατσω τζακποτ με δινει, τυφλα να εχει ο Γκαστονε.Με το που παω να βαλω το χαρτονομισμα, με το πεταει εξω ( σαν να ειπε το μηχανημα, παρτο ρε ματζιρι, γυφτο, εδω αλλοι με 50αρικα παιζουν και εσυ με ενα ταληρο ), ξαναπροσπαθω αλλα τιποτα. Δεν βαριεσε,καθομαι στο διπλανο, αλλα μια απο τα ιδια, αρπαζω το τσαντακι μου, που το παρατησα κατω χυμα, το πορτοφολι, κινητο, και ολα τα συνεργα μου, και σηκωνομαι να φυγω. Αλλα ετσι οπως εφυγα, αρπαξα κατα λαθος ενα VOUCHER παρατημενο ( το χαρτακι αυτο που βγαινει απο τα μηχανακια και το εξαργυρωνεις στο ταμειο ). Μπα....δεν θυμαμαι να ειναι δικο μου αυτο, και ετσι πως το κοιταω καλυτερα βλεπω το εξης νουμερο, 2.134 €.....Εφραγμα, κολπος, πανικος, κρυος ιδρωτας, τα γονατα να τρεμουν ....αλλα προπαντων ψυχραιμια..Με σταθερο βημα ( και με της 500 καμερες απο πανω μου ) σαν να μην ετρεχε τιποτα κατευθυθηκα στης τουαλετες, για να επιβαιωσω το συμβαν. Καλα ποιος μαλακας, ηλιθιος, καθυστερημενος, κοιμισμενος, θα ξεχνουσε αυτο το ποσο στο μηχανακι παρατημενο;;.Σκατα εχουν στο κεφαλι τους; Finders keepers σκεφτηκα και γραμμη για το ταμειο. Χωρις δευτερη σκεψη ο ταμειας με εδωσε τα λεφτα, και εγω με σταθερο βημα και με συγκρατημενη αισιοδοξια περπατουσα προς την εξοδο.
Ακομη δεν το πιστευα, οτι ειχα στα χερια μου τοσα λεφτα, και χωρις δευτερη σκεψη πληρωθηκαν κατι καθυστερημεοι λογαριασμοι, πηρα ενα ζευγαρι παπουτσια, κατι εξτρα για το σπιτι.Δεν περναει ενα 2ωρο και να σου το καζινο στο τηλεφωνο. Ειμαι ο προισταμενος βαρδιας, καλησπερα, κανατε τσεκ ιν στις ταδε ωρα και εξαργυρωσατε ενα εισητηριο με τοσα λεφτα, με τα πολλα γυρισε και μου ειπε οτι σας βλεπαμε απο της καμερες, και θα επρεπε να επιστρεψετε το ποσο, ξερουμε οτι δεν το κλεψατε, αλλα δικο σας δεν ειναι, απλα το βρηκατε.Του εξηγησα οτι ενα μερος ξοδευτηκε, και εμειναν καποια λεφτα, και δεν μπορω να τα επιστρεψω ολα. Επισης γυρισε και μου ειπε οτι το κανουν αυτο σε ολους τους πελατες, και λειτουργουν με αξιοπρεπεια ως προς τον πελατη,(να το πιστεψω αυτο!;!) σε περιπτωση ομως που δεν επιστρεψω ολο το ποσο θα κινησουμε αλλες διαδικασιες.Εκει ψαρωσα λιγακι, και δεν ηξερα σε τετοιες περιπτωσεις τι γινεται, θα μπουρουσα καλιστα να τα κρατησω, και γνωριζοντας οτι δεν το εκλεψα οποτε μου δινει ενα δυνατο ελαφρυντικο. Δεν περασε ωρα και εγω παλι στον τοπο του ευτυχηματος/δυστηχηματος, με τον προισταμενο ο οποιος ευγενικοτατος με κατατοπισε για το συμβαν, και οσο για τα υπολοιπα που «χρωστουσα» θα τα εφερνα στην επομενη επισκεψη. Του τονισα οτι ειμαι ανεργος και δεν εχω πορους ( 2 – 3 ηλιθιους, κοιμισμενους, σαν και αυτον που ξεχασε τα λεφτα θελω μονο το χρονο ), Δεν ξερω ποτε θα ειναι αυτη η στιγμη, του τονιζω, προεχει να βρω δουλεια, και στην περιπτωση αυτη τοτε συζυταμε για το υπολοιπο ποσο. Ειμαι προθυμος να τα δωσω πισω, αλλα οσο βρισκομαι σε αυτην την θεση θα ειναι τυπικα αδυνατο. Σας καταλαβαινω απολυτα, οποια και να ειναι αυτη η επομενη φορα που θα ερθετε ξανα, φροντιστε να μας φερετε το υπολοιπο ποσο, μεχρι τοτε δεν θα μπορειτε να μπειτε στο καζινο. Συμφωνησα και εφυγα, με την σκεψη να μην ξαναπατησω ποτε!
Για δυο ωρες ευτυχισμενος, και ξανα πισω στην πραγματικοτητα. Τουλαχιστον εκλεισα καποιες τρυπες.Θα ζητησω και βεβαια νομικη συμβουλη, αλλα μπορω να πω με βεβαιοτητα οτι αν δεις τον Μητσοτακη στο ονειρο σου, καλυτερα αυτοκτονα !!!!

Εξελίξεων συνεχεία με το θέμα να εχει πάρει Χολιγουντιανές διαστάσεις. Σήμερα λοιπόν επικοινώνησα με τον «νομικό σύμβουλο» για το όλο θέμα, και ως σωστά υπέθεσα, δεν μπορούν να κάνουν τίποτα, γιατί πολύ απλά, αυτό που έκανα δεν είναι ηθικά σωστό, αλλά ούτε παράνομο. Αν είχαν οποιαδήποτε άλλη θεωρία θα ήμουν ήδη στα δικαστήρια. Κρίμα λοιπόν που επέστρεψα ένα μεγάλο ποσό πίσω ( σαν μεγάλος ψαρακας που είμαι ) αλλά από την άλλη κράτησα και μια αβάντζα για την πάρτη μου(είμαι ηλίθιος, αλλά όχι και τόσο) Easy come, easy go ! Δεν πειράζει, έρχονται αλλά, εμείς να είμαστε καλά!

(Ευχαριστώ Θοδωρή!)