Μεταπτυχιακο Γεια σας Part II (ολοκληρωμενο)

Η αδικία πάσης μορφής είναι εκείνη που με εκνευρίζει περισσότερο. Δυστυχώς μερικές φορές σωπαίνω, αλλά δεν με εμποδίζει κάνεις να τα γράψω. Άλλες φορές, παίρνω ποιο δραστικά μετρά… και πάλι τα γράφω!. Το συγκεκριμένο θέμα όμως με εξόργισε.
Είμαι ο ποκοπικος και σας ευχαριστώ.


ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΗΝ ΛΕΚΤΟΡΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΤΡΙΒΥΖΑΔΑΚΗ


Παίρνω το θάρρος να καταγγείλω την «κυρία» Τριβυζαδάκη για την επιστημονική της απειρία, την ασυνεργασία της, την απρεπή της συμπεριφορά και την κατάχρηση της εξουσίας που της προσφέρει η θέση που κατέχει.
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΑΠΕΙΡΙΑ: Πώς είναι δυνατόν να αναλαμβάνεις τη διπλωματική εργασία ενός μεταπτυχιακού φοιτητή από τη στιγμή που δεν μπορείς να τον συμβουλέψεις ούτε στα στοιχειώδη, όσον αφορά τη βιβλιογραφία του θέματος του και να τον στέλνεις σε συναδέλφους σου (λίγη ντροπή…)
ΑΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ: Υποτίθεται ότι είσαι ο σύμβουλος καθηγητής του μεταπτυχιακού φοιτητή. Πώς τον συμβουλεύεις λοιπόν; Με το να μη σηκώνεις το τηλέφωνό σου ποτέ; Με το να κάνεις 3 μήνες να του επιστρέψεις την εργασία του; Με το να μη δέχεσαι να τον βοηθήσεις να φτάσει στο τέλος των κόπων του και να απορρίπτεις 7 μέρες πριν την λήξη της προθεσμίας την όποια συνεργασία σου μαζί του με τη δικαιολογία ότι πας διακοπές; Με το να σε ρωτάει για να πάρει παράταση λόγω επέμβασης που επρόκειτο να κάνει κι εσύ να τον αποτρέπεις από αυτό λέγοντάς του ότι όλα είναι καλά και στο τέλος να του πετάς την εργασία του στα μούτρα λεγοντάς του «Σήκω και φύγε τώρα!!!»;;;; (ούτε οι αμόρφωτοι δε συμπεριφέρονται έτσι)
ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ: Πριν να σου δοθεί επισήμως η θέση του λέκτορα, «κυρία» Τριβυζαδάκη, είχες τόσο μεγάλο ενθουσιασμό! Μέχρι και εκδρομές ημερήσιες σε εκκλησίες του νομού θα διοργάνωνες. Μας έπαιρνες και τηλέφωνο να δεις πως πάει η εργασία μας. Μας συμπεριφερόσουν όπως στους συναδέλφους σου. Μετά τι έγινε; Ξέχασες πως κάποτε σου φέρονταν σαν σκουπίδι και οι δικοί σου οι καθηγητές και τώρα βγάζεις τα σπασμένα σε όλους εμάς; Ξέχασες πώς είναι να ξενυχτάς για να τα βγάλεις πέρα στο διάβασμα; Ξέχασες πώς είναι να σου πετάν το κείμενο σου στα μούτρα; Ξαφνικά έγινες εσύ ο τύραννος; Ο πιστός μιμητής των δικών σου τυράννων; Έχεις όλο το ελεύθερο να πετάς χωρίς δεύτερη σκέψη στα σκουπίδια σπουδές 4 χρόνων κάποιου άλλου ανθρώπου και κάνεις όπως φαίνεται πλήρη χρήση του παράνομου κι ανεξέλεγκτου αυτού δικαιώματος που σου έχει παραχωρήσει το κράτος. Τα θερμά μου συγχαρητήρια!!!!!(θυμίζει τη γερμανική ταινία «Το πείραμα»)
ΑΝΑΡΜΟΣΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ: Είναι συμπεριφορά καθηγητή πανεπιστημίου να γράφει τη λέξη «έλεος» πλάι σε μία τεχνική διόρθωση; Είναι συμπεριφορά καθηγητή πανεπιστημίου να σου πετάει κυριολεκτικά στα μούτρα την εργασία σου και να σου δείχνει την πόρτα λέγοντας σου σήκω και φύγε; Είναι συμπεριφορά καθηγητή πανεπιστημίου όταν πας να του μιλήσεις για 5 λεπτά να σε πιάνει από τους ώμους και να σε σπρώχνει με βία να βγεις έξω; (το όλο σκηνικό έχει μάρτυρες….σημειώθηκε στις 3/2 στον τέταρτο όροφο). Η μήπως είναι συμπεριφορά καθηγητή πανεπιστημίου σε μέρα εξετάσεων να σε τρέχει στη μισή πόλη για να του βρεις το τάδε κουλούρι από τον τάδε συγκεκριμένο φούρνο που θα τον βοηθήσει να περάσει ο πονοκέφαλος του και να πας για δεύτερη και τρίτη φορά να του πάρεις καφέ από το κυλικείο γιατί δεν πέτυχαν την σωστή αναλογία σε ζάχαρη και γάλα; (ήρθε η δική μου ώρα να πω ΕΛΕΟΣ!!!)

Για όλα αυτά αλλά και για ακόμη χειρότερα σε καταγγέλλω «κυρία» Τριβυζαδάκη. Και σε καταγγέλλω γιατί δε μου έδωσες καν το δικαίωμα να αντιδράσω και να μη χάσω τις σπουδές μου και ούτε καν το δικαίωμα να συζητήσω μαζί σου για όλο αυτό. Και παραπέρα δε μου έδωσες το δικαίωμα για μία καλύτερη ευκαιρία στην επαγγελματική μου πορεία. Και δεν είσαι μόνο εσύ που τα κάνεις αυτά. Το πρόβλημα εκεί έγκειται. Στο ότι υπάρχουν πάμπολλοι φοιτητές είτε προπτυχιακοί είτε μεταπτυχιακοί που βρίσκονται στην ίδια ή και σε χειρότερη θέση από μένα λόγω των προτύπων (καθηγητών που συμπεριφέρονται σαν εσένα) που έχεις προς μίμηση. Και δυστυχώς τα πρότυπα που είναι για σένα προς αποφυγή (δηλ. οι καθηγητές που έχουν συναίσθηση του εκπαιδευτικού τους έργου), έχουν μειωθεί δραματικά για να βοηθήσουν όλους εμάς που υποφέρουμε από τη συμπεριφορά σαν και τη δική σου.

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ;
ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΜΙΛΑΜΕ;
ΓΙΑΤΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΛΙΓΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ ΔΕΝ ΑΝΙΔΡΑΤΕ;
ΓΙΑΤΙ «ΚΥΡΙΑ» ΤΡΙΒΥΖΑΔΑΚΗ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΑΞΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΕΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ 3 ΧΡΟΝΙΑ;