VodiaFon

Με μεγάλη μου χαρά με πήραν για συνέντευξη για δουλεία στην Vodia fon! Ακόμη μεγαλύτερη ηταν η χαρά μου όταν με ξαναπήραν για 2η συνέντευξη. Αυτό σημαίνει βέβαια ότι πέρασα με επιτυχία την πρώτη, καλό σημάδι δηλαδη!Μου λένε θα χρειαστεί να δεσμεύσετε όλη σας την μέρα καθώς η συνέντευξη θα είναι μακροσκελής, και επίσης να έχετε ένα κομπιουτεράκι μαζί σας! ..Χμμ.. τι συνέντευξη είναι αυτή;… Δεν έδωσα και πολύ σημασία και όταν ήρθε η μέρα έδωσα το πάρων!
Είχα την εντύπωση, όπως πολλοί από εκεί μέσα, ότι θα πηγαίναμε για πωλητές, ή έτσι εμείς νομίζαμε, αλλά μάλλον καλυτέρα για διοικητικά στελέχη και πάνω μας προόριζαν.Γιατί αλλιώς δεν εξηγείται τα 457 τεστ που μας βαλανε, λες και είμαστε απόφοιτοι ΝΑΣΑ. Το πρώτο τεστ, κατανόηση κειμένου, σαν να μας λένε ότι οι υπάλληλοι μας ενιοτε είναι βόδια, ( εξου και το όνομα της που λέω παραπάνω) και έχουν ένα δίκιο, γιατί στο παρελθόν χρειαζόμουν τον επίσημο μεταφραστή της CIA για να μεταφράσω από ελληνικά σε ελληνικά του κάθε υπαλλήλου που προσπαθούσε να με πουλήσει ένα πακέτο και εγώ έλεγα για 500 φορά «δεν θελω». Στο δεύτερο μαθηματικός λογισμός, εδώ λοιπόν μπαίνουν τα ΝΑΣΟπαιδα, εμείς δηλαδή! Πανεύκολα τεστ που μέσα σε 20 λεπτά πρέπει να βρεις της απαντήσεις στα προβλήματα του τύπου: Μια αχλαδιά παράγει 15 μήλα το χρόνο, ενώ ποτίζεται με 15 κυβικά νερό κάθε δίσεκτο έτος, τι ταχύτητα ιντερνέτ έχει ο παράγωγος; Στο τρίτο έπρεπε να αποδείξουμε πόσο σώφρονες είμαστε, και αυτό πάνω σε μια κόλλα χαρτί να δείξουμε τι θα κάνουμε έναν πελάτη ο οποίος έχει πάρει δίπλωμα βλακείας και εμείς με την τεράστια υπομονή μας να τον κάνουμε απόφοιτο του Χάρβαρντ!! Αν βαράτε κόκκινα εύκολα, αν έχετε πετάξει συρραπτικό, σταχτοδοχείο, οθόνη, στον προϊστάμενο/η που θέλει πάντα το καλό σας, αν δουλεύετε το ιδιο ευχάριστα με τον βούρδουλα πάνω από το κεφάλι σας, κτλ κτλ Σαν τελείωσε το μαρτύριο και το τεστ του παράλογου, η τύπισσα ( που μεταξύ μας αν και εμφανίσιμη, είχε πολύ καιρό να το κάνει ή δεν το κάνει καλά) μου πληροφόρησε, σε πληθυντικό ευγενιας όπως πάντα!,ότι θα σας ενημερώσουμε για την θετική (και το τονίζει) έκβαση της συνέντευξης. Επιτέλους λέω, κάτι πηγε καλα, και περιμένω απάντηση όπως με υποσχέθηκε. Δεν περναει λίγος καιρός και λαμβάνω μαιλ από την εν λόγου αγαμητη, λέγοντας με, ότι δυστυχώς δεν τα πήγα καλά, και σας ευχόμαστε ότι καλύτερο..
Αυτή είναι η θετική έκβαση;;;; στην αρνητική τι κάνουν δηλαδή; Στέλνουν τον εκτελεστή με συμβόλαιο θανάτου στον υποψήφιο; Δεν μπορείς να το πεις με απλά λόγια ,με είχες εκεί περά με τα διάφορα χαζοτεστ αμερικλανικης προέλευσης χωρίς να μπεις στον κόπο να δεις το βιογραφικό το οποίο ήταν αρκετό να σε αποδείξει αυτά που ζητάς; Αν εγώ έχω 35 πτυχία στο μάρκετινγκ , θα πρέπει να τετραγωνίσω τον κύκλο, για να παρω την θεση;