PART I

Δεν μπορω να κοιμηθω αποψε. Ετσι στα ξαφνικα θυμηθηκα τον παλιο καλο μου εαυτο μου. Ειδικα στον εργασιακο μου τομεα, που δεν ηταν τιποτα ιδιαιτερο αλλα οσο και αν φαινετε παραξενο ειχα τις στιγμες μου. Ξεκινησα σαν ξενοδοχουπαλληλος, σε μεγαλα ξενοδοχεια της πολης, και σε μικρα αργοτερα.Το ξενυχτι πηγαινε συννεφο, και εκανα την νυχτα μερα και την μερα νυχτα, κοιμομουν στο λεωφορειο σαν τον λιμενοεργατη,(ευτυχως ηταν μεγαλη η διαδρομη και καπως ευχαριστιομουνα τον υπνο), και το βραδυ πηγαινα δουλεια με της πορνες, που μερικες απο αυτες ερχονταν στο ξενοδοχειο για της αναλογες «υπηρεσιες». Δυσκολοι καιροι, θυμαμαι μετα τις 3 μετρουσα τα κουμπια του τηλεφωνικου κεντρου, επαιζα με της μαγνητικες καρτες, ανταλαζαμε καμια κουβεντα με κανα συναδελφο, αλλα που να περασει η ρημαδα η ωρα . Οταν εφτανε η ωρα να μας αλλαξει η αλλη βαρδια επρεπε να κανω την εξης ΠΟΛΥ σημαντικη δουλεια. Επρεπε να ειχα στο τηλεφωνικο κεντρο ενα ποτηρι γαλα για την προισταμενη τηλεφωνειου, γιατι η καυμενη δεν ειχε χερια να το παρει απο μονη της και... απορω γιατι την λεω προισταμενη..πρωτη φορα βλεπω προισταμενη του ευατου της ...μονη της ηταν, και μονη της βαφτιστικε προισταμενη, καταλοιπα μιας παιδικης ηλικιας που την τραυματισαν και την αφησαν ενα τονο κουσουρια! Μια φορα θυμαμαι δεν την πηγα, γιατι ξεχαστηκα με τις πραγματικες δουλειεις του ξενοδοχειου και εγινε του τηλεφωνικου κεντρου το καγκελο. Τα φαξ πηγαιναν και ερχονταν σαν τρελα, το κλεισιμο ταμειου εκρεμουσε, να στειλω την λιστα στην πισω πορτα και αλλες τοσες δουλειες που αξιοποιουσαν τον χρονο δημιουργικα επρεπε να της παρατησω για την παρω γαλα. Βεβαια η εκδικηση ηρθε λιγο αργοτερα οταν η βαρδια μου της εδωσε το γαλα, καθως επισης και δειγματα απο τα προσωπικα μας υγρα. Εκει γνωρισα τον Γιωργακη «smiley boy» και τον Τασουλη «μαρμελαδας» που ακομα διατηρουμε επαφη. Ο μεν με το χαμογελο στο στομα, στα ευκολα και στα δυσκολα, ειχε τον τροπο του να χλευαζει την καθημερινοτητα, ο δεν , με το απεραντο χιουμορ και την καυστικοτηα που ακομη τον θαυμαζω. Και ομολογω πως ενιωθα ανετα με αυτους γιατι καναμε το ξενοδοχειο παιδικη χαρα, χαιρομασταν με την χαρα μας και οχι μονο εμεις, γιατι η μεγαλη γυαλινη πορτα προδιδε της πραξεις μας στους περαστικους!
Αργοτερα ηρθε το απολυτηριο, δεν το περιμενα να πω την αληθεια, περιμενα να παρω προαγωγη σε υπευθυνο ψυχαγωγιας,στο ξενοδοχειο με τους 35 manager και τους 25 προισταμενους! Δεν περασε αρκετος καιρος και αποροφηθηκα σε ενα αλλο ξενοδοχειο το οποιο ηταν ποιο μικρο, ποιο βαρετο, αλλα ευτυχως νυχτερινα δεν ειχα. Ειχα ομως ενα απογεματινο συναδελφο ο οποιος ειχε να κανει μπανιο απο τον τελευταιο κατακλυσμο, μια κοπελα υποδοχης δευτερη ξαδελφη του Ματσα, εναν ιδιοκτητη που νομιζει οτι ανοιξε ξενοδοχειο, μια λογιστρια που νομιζε οτι ηταν δικο της το ξενοδοχειο, και εναν μαγειρα γνησιο απογονο του Φυρερ. Αλλα ειχαμε κατι καμαριερες που μαλλον το εσκασαν απο το τσιρκο, εναν διευθυντη (παιδικης χαρας) προσγειωμενο, προσχαρο,εναν συντηρητη (ειχαμε συντηρητη;) ναι ειχαμε και απο αυτον, και τον Γιωργακη, τον οποιον τον απελυσαν την επομενη μετα απο μενα.
Η ροζαλια εκανε την εμφανιση της ξανα, η ξαδελφη του Ματσα εβαλε το χερακι της ( που να της εμπαινε το χερακι της στο ματι και να εμενε εκει) .Στο βωμο του κουτσομπολιου θυσιαστικα για κατι που θεωρησε λαθος και εσπευσε να το πει στο δεξι χερι του αφεντικου. Δεν μπορεις να κρεμας συναδελφο για δηθεν καταχρηση των facilities του ξενοδοχειου, κατι που ΚΑΙ εσυ το εκανες. Και οχι μονο αυτο, κρεμασες και τον διευθυντη που εκεινος ειχε δωσει της «ευλογιες» για να γινει κατι τετοιο. Υπαρχει θεια δικη, και ηρθε και η σειρα σου, μονη σου εβγαλες τα ματια σου αργοτερα, ευτυχως, ειμουν αλλου.....
Part time σε ενα τηλεοπτικο σταθμο ( του κολου ) που στο 3ωρο ζητημα να πατουσα 2 κουμπια, και πεντε κλικ στον υπολογιστη.Το υπολοιπο χαζευα την τηλεοραση το προγραμμα τους ( την απατη που ειχαν στησει καλυτερα) και στο αλλο μονιτορ ταινεις απο το βιντεο κλαμπ. Δεν αγιασα και εκει. Συχνα ξεχνουσε να με πληρωνει. Τοσα λεφτα κερδιζε ( μιλαμε για πολλα λεφτα ) απο την απατη που ειχε στησει, που ηταν ως εξης: Ο κοσμος επερνε τηλεφωνα στην εκπομπη για να κερδισει κινητα , και αντι αυτου, κερδιζαν ενα φουσκομενο λογαριασμο, γιατι πολυ απλα δεν εβγαιναν ποτε στον αερα. Ολες οι υποτιθεμενες φωνες και παιχτες ηταν ατομα μεσα απο το στουντιο.Δεν πληρωνεις μια, δεν πληρωνεις δυο;...καλαααα!!! τι κανει αυτο το κουμπι; Α!!... εμφανιζει μυνηματα στον αερα; για κατσε να γραψω για την απατη που εστεισες; 3...2....1...και γεια σας.
«Το μηχανακι του φιλου μου ειναι πολυ γρηγορο...., ασχετο, αλλα μην καλειτε αλλο στα τηλεφωνα αυτα γιατι ειναι μεγαλη απατη, και ολα τα τηλεφωνα που ακουγονται ειναι μεσα απο το στουντιο»
Αυτο ηταν το μυνημα που βγηκε στον αερα, αφησα την πορτα ανοικτη, με τα κλειδια επανω και αντιο. Δεν σταματησε να με καλει για να με κραξει, το κινητο το εβαλα στην καταψυξη εκεινη την μερα.Η εκπομπη εκλεισε μετα απο μερικους μηνες, γιατι ενα απο τα θυματα, ηξερε καλα τον τοτε Προεδρο της Δημοκρατιας....
...........Συνεχιζεται!